MACBETH 2013
Macbeth PDF Drucken
by William Shakespeare

Directed by: Christian Volkmann

Cast: Peter Strauss, Gerta Rebentisch, Malaika Postberg, Sabine Sommer, Melanie Gabriel, Gabriele Postberg, Stephan Hölscher, Wolf Blume, Thomas Amthor, Wilko Bauer, Julina Rebentisch, Renate Krause, Karl-Friedrich Schüttler, Felix Blume, Andreas Clasen

On his victorious return from war, the Scottish General Macbeth encounters three witches. They prophesy that he will be king of Scotland.
Getting more and more obsessed with the witches' prediction, Macbeth murders the king and has himself crowned. Having usurped the throne unrightfully, he soon finds himself unable to rest...

Performances:
24-26 May, 2013
31 May, 1-2 June, 2013
at Olof-Palme-Haus, Hanau

"Shakespeare im Originalton und klassischem Versmaß (...) gespielt von ambitionierten Laien in zeitlos reduzierten Kostümen - dass dieses wagemutige Experiment gelingen kann (...), bewies der English Theatre Club Hanau mit seiner beeindruckenden Neuinterpretation des düsteren Shakespeare-Klassikers 'Macbeth'" (Hanauer Anzeiger, 28. Mai 2013)